Selecteer een pagina

Bad & Beach

Bad en Beachmode

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat weer gezwommen kan worden. Ons land telt vele zwembaden waar u naar hartenlust van kunt genieten. Voor die momenten hebben wij een ruim aanbod in badkleding voor zowel de recreatieve als de professionele zwemmers. Daarnaast niet te vergeten chloorbrillen, badmutsen en zwembandjes.

"

RICHTLIJNEN OM UW BADKLEDING ZO LANG MOGELIJK IN TOPCONDITIE TE HOUDEN:

BADKLEDING EN LYCRA BADKLEDING IN BIJZONDER, VEREIST GOED ONDERHOUD!
De meeste badkleding is vervaardigd uit een elastisch, sterk en comfortabel materiaal dat deels bestaat uit Lycra. Lycra is een zeer elastische vezel die voor de perfecte pasvorm zorgt. Maar lycra is NIET bestand tegen de constante inwerking van schadelijke stoffen zoals zonnebrandmiddelen, shampoo, transpiratie en waterzuiveringsmiddelen (bijv. chloor). Het goed uitspoelen van de badkleding DIRECT na het zwemmen is dan ook een eerste vereiste om snelle slijtage te voorkomen. Maar, voor chloor is dit nog onvoldoende. Chloorresten werken zelfs in droge vorm verder in op de lycra. Daarom is het noodzakelijk dat de badkleding direct na het zwemmen uitgewassen wordt met een fijnwasmiddel (zonder bleekmiddel). Dit mag gerust in de wasmachine bij de fijne was.
BADKLEDING MOET DROOG WORDEN OPGEBORGEN!
Het nat opbergen van de badkleding (bv. In plastic tas) schept een ideaal klimaat voor de groei van micro-organismen die het materiaal aantasten. Kledingstukken waar elastane in verwerkt is, drogen zeer snel. Het beste is om de badkleding in open lucht en in des schaduw te laten drogen. Zon en verwarming maken het elastane zwakker. De droogtrommel is absoluut een taboe.
KOOP UW BADKLEDING IN DE JUISTE MAAT!
Een badpak één of meerdere maten te klein kopen is beslist onverstandig. Het zit niet lekker en het voortdurend uitrekken van het materiaal veroorzaakt sneller slijtage. Een badpak een maat te groot kopen in eveneens onverstandig aangezien badkleding in het water iets ruimer wordt.
PAS OP VOOR GLIJBANEN
Door de geweldige groei van luxe zwembaden met prachtige attracties, zoals glijbanen, ontstaan er soms klachten aan badkleding. Door de snelheid en door de lasnaden van de glijbaan kan de vezel verbranden. Zwakke plekken en/of gaten zijn hiervan het gevolg. Deze klachten worden NOOIT vergoed.
PAS OP VOOR RUWE OPPERVLAKTEN!
Door schuren langs, of zitten op ruwe oppervlakten (betonvloeren, tegelwanden en andere ruwe materialen) kunnen lusjes in de badkleding ontstaan. Ook bubbelbaden en knuffelmuren veroorzaken deze klachten. Door de roterende werking van het water wordt men heen en weer bewogen waardoor een schurende werking langs oppervlakten ontstaat. Denk aan uw badkleding als aan kostbare nylons en u zult automatisch de juiste zitplaats zoeken.
VERKLEUREN
Ook extreme situaties, zoals het zoutgehalte in zee, zonnestralen of scherpe wasmiddelen kunnen de kleurintensiteit verminderen. Ondanks de kleurechtheid is het niet uitgesloten dat bij bepaalde kleuren snellere verkleuring optreedt. Witte en zilverkleurige badkleding vergelen door ijzerhoudend water, chloor en zout water. Hoge concentraties verkleuren op den duur het elstane en ook de katoenvezels. De levensduur van elastische badkleding is niet oneindig. Zonneprodukten met “verlengde werking” veroorzaken ook soms vergeling van stoffen. Sommige van de zonneprodukten bevatten een soort “bruin zonder zon” die ook inwerken op zowat alle bleke stoffen.
MERKEN