Selecteer een pagina

Tennis

van beginner tot professional

Of je nu af en toe een balletje slaat of een fanatieke tennisser op niveau bent, wij hebben een uitstekende collectie rackets, kleding, schoenen en accessoires.

De bespanning

Een nieuwe bespanning op zijn tijd is geen overbodige luxe. De elasticiteit van een snaar zorgt voor de balversnelling en zorgt ervoor dat trillingen gedempt worden. Helaas loopt de elasticiteit van de bespanning na verloop van tijd terug. Hierdoor worden de trillingen minder goed gedempt en moet u zelf steeds harder slaan om de bal voldoende vaart en lengte mee te geven. Een hogere armbelasting en een verhoogde kans op blessures is hiervan het gevolg. Doordat dit proces zeer geleidelijk verloopt, merk je dat vaak pas als het al te laat is. Het is dan ook verstandig om regelmatig de bespanning van je racket te vervangen. Als stelregel geldt: de speelfrequentie per week = het aantal nieuwe bespanningen per jaar.

De grip

Ook de grip is van grote invloed op de armbelasting. Door slijtage, vuil en transpiratie wordt de grip van een racket na verloop van tijd gladder. Gevolg is dat een racket meer de neiging heeft tot draaien en dat resulteert weer in een grotere kans op vervelende overbelastingsblessures, zoals een tennisarm. Vervang de grip dan ook tijdig.

Merken