Selecteer een pagina

Running

Klaar voor de start?

Ben je een hardloper in hart en nieren of wil je er juist mee beginnen? Loop je het liefst alleen of juist in een groep? Running is de enige sport die je echt overal en altijd kunt beoefenen. In principe heb je alleen goede loopschoenen en kleding nodig. Natuurlijk is een goede warming-up, een goede looptechniek en na afloop de cooling-down onontbeerlijk.

Runningschoenen

Je loopstijl, lichaamsgewicht, trainingsomgeving en type voet zijn bepalend voor de schoenkeuze. Het is belangrijk dat je je goed laat voorlichten over het type hardloopschoen dat bij jou past. Neem de tijd voor het kopen van nieuwe schoenen en neem altijd je oude schoenen (als je die hebt) mee.

Runningkleding

Kies voor lichte kleding en – afhankelijk van het weer – voor meerdere laagjes over elkaar heen. Het belangrijkste van runningkleding is dat de materialen moeten ademend zijn, zodat de warmte vanuit het lichaam afgevoerd kan worden. In koude omstandigheden is het juist belangrijk dat de lichaamswarmte niet verloren gaat. Dan is goede isolatie belangrijk. Kies altijd voor materialen die transpiratievocht snel opnemen en transporteren naar de buitenkant van de kleding. Katoen is geen goede keuze; dit houdt vocht vast, waardoor je nat blijft en het koud krijgt. Bij running moet je lichaam de nodige schokken opvangen, daarom is een goede sportbeha voor vrouwen onontbeerlijk.

Sport beha

Een sportbeha’s is uitermate geschikt voor intensieve belasting van de borsten zoals bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Maar uiteraard ook zeer geschikt voor diverse andere sporten als bijvoorbeeld fitness of paardrijden. Deze beha biedt een optimale en betrouwbare ondersteuning. De bewegingen van de borsten worden aanzienlijk verminderd. En daarbij voelt de beha ook nog zeer comfortabel aan

Wij hebben de volgende merken: